Atlético-verdediger Hernandez in de cel omdat hij zijn vriendin niet met rust laat

14 juni 2017

Pro Shots

De Fransman Lucas Hernandez heeft dinsdag enkele uren in de cel doorgebracht omdat hij een contactverbod negeerde. Die is hem opgelegd na een uit de hand gelopen ruzie met zijn vriendin, waarin hij haar heeft geslagen.


Dat zegt het Spaans Hooggerechtshof van Madrid in een persbericht woensdag. De verdediger van Atlético Madrid is al terug op vrije voeten, maar kan mogelijk worden vervolgd.

Amelia
"Hernandez werd gearresteerd omdat hij het contactverbod geschonden had dat hem opgelegd werd door een strafrechtbank in Madrid. Hij mocht zich niet in een straal van 500 meter rond Amelia begeven of binnen deze straal communiceren met de persoon", aldus het persbericht.

De 21-jarige Fransman werd dinsdag gearresteerd op het vliegveld van de Spaanse hoofdstad terwijl hij met zijn vriendin was, verklaarde een bron bij de politie. Volgens de Spaanse radiozender Onda Cero kwam het koppel terug van vakantie in de Bahama's.

Geslagen
In februari werd het koppel veroordeeld tot 6 maanden contactverbod vanwege "huiselijk geweld", nadat ze in de nacht van 3 februari mekaar hadden geslagen.

Lucas Hernandez is de oudere broer van de 19-jarige Theo Hernandez, die ook eigendom is van Atlético Madrid.