🎥 | Barça-voorzitter Laporta probeert na kansloze nederlaag fans te kalmeren via filmpje

15 september 2021

Terwijl de hele wereld de kansloze nederlaag van FC Barcelona tegen Bayern München (0-3) wel zag aankomen, zijn de 'culers' (de Barça-fans) toch zwaar geschokt en teleurgesteld. Zo erg dat voorzitter Joan Laporta het nodig achtte om een filmpje op te nemen waarin hij de zorgen van de supporters probeert weg te nemen. "Ik ben net zo teleurgesteld en van slag als jullie allemaal", begint hij aan het filmpje, dat hij op Twitter deelde.


"Ik voel me genoodzaakt om jullie te vertellen dat dit één van de situaties is die we hebben verwacht. Ik vraag jullie om geduldig te blijven en dat jullie onze club blijven steunen." Het zijn dezelfde woorden die trainer Ronald Koeman en speler Gerard Piqué al eerder gebruikten. "We hebben nou eenmaal te weinig spelers van Europees topniveau", zei Koeman dinsdagavond.

Laporta vindt dan ook dat de 'culers' achter Koeman en de selectie moet blijven staan. Want er komt snel sportief herstel aan volgens de Barça-preses. "We vragen daarom ook om jullie vertrouwen in ons, in de mensen die de club leiden. We hebben vertrouwen en tijd nodig en twijfelen er niet aan dat we deze situatie gaan oplossen."