Barcelona-coach ontkent slechte relatie met sterspelers

29 juni 2020

Getty Images

FC Barcelona-coach Quique Setién (61) ontkent dat hij een slechte relatie heeft met een paar van zijn topspelers. "Het is waar dat we het over bepaalde dingen wel eens oneens zijn", zegt hij. "Maar ik zie dat niet als een probleem. Het is nauwelijks het vermelden waard."


Setién is verder onder druk komen te staan na het teleurstellende gelijkspel van zaterdag tegen het laaggeklasseerde Celta de Vigo (2-2). Barcelona heeft nu 2 punten minder dan koploper Real Madrid, met nog 6 speelronden te gaan. De kampioen speelt dinsdagavond in Camp Nou alweer tegen Atlético Madrid. De geblesseerde Frenkie de Jong ontbreekt nog. Zonder hem heeft FC Barcelona al 2 keer gelijkgespeeld.

Messi ruziet met assistent
Tijdens het duel met Celta de Vigo negeerde Lionel Messi instructies van Eder Sarabia, de assistent van Setién. Luis Suárez vertelde na afloop dat het de taak van zijn coach was om eens te onderzoeken waarom Barcelona het in uitwedstrijden zo lastig heeft.

'Gebeurt in het dagelijks leven ook'
"Je botst weleens met spelers", zei Setién maandag tijdens een virtuele persconferentie. "Zoals je in het dagelijks leven ook weleens met mensen botst. Alleen dat wordt nu uitvergroot omdat de resultaten slecht zijn. Dat is het circus waarin we leven. Aan mij de taak om iedereen te overtuigen dat we als eenheid verder moeten."

Bekijk hier de samenvatting van Celta de Vigo - FC Barcelona (2-2) van zaterdag