Barcelona wint op het nippertje van Elche

Bart van der Wijst • 21:33, 18-12-2021 / Laatste Update: 13:02, 07-01-2024

FC Barcelona heeft de 1e zege sinds 27 november geboekt. De ploeg van trainer Xavi won op eigen veld moeizaam van laagvlieger Elche: 3-2. Nico zorgde in de slotfase voor het bevrijdende doelpunt.

De talentvolle middenvelder schoot raak na een prima assist van Gavi, die weer mooie dingen liet zien tijdens de wedstrijd. Gavi maakte in de 1e helft de 2-0, nadat Ferrán Jutglà FC Barcelona op voorsprong had gezet.

2 gezichten

Waar FC Barcelona in de 1e helft leuk, aanvallend voetbal speelde, viel er in de 2e helft weinig te genieten. Het verval was groot en Elche kwam binnen 1 minuut terug in de wedstrijd. Eerst scoorde Tete Morente, een minuut later gaf hij de assist op de 2-2 van Pere Milla. Gelukkig voor FC Barcelona voorkwamen Nico en Gavi nieuw puntenverlies.