Bas Dost weer belangrijk voor Club Brugge met 2 doelpunten in doelpuntrijke zege

Eimert Pruis • 23:52, 04-12-2021 / Laatste Update: 05:53, 07-01-2024

Club Brugge houdt in de Belgische Jupiler Pro League koploper Union in het vizier. De regerend kampioen won de thuiswedstrijd tegen RFC Seraing met 3-2. Club heeft na 17 speelronden een achterstand van 4 punten op Union, dat vrijdag al zegevierde bij STVV (1-2).

Bas Dost had een belangrijk aandeel in de zege. De Nederlandse spits benutte in de 17e minuut een strafschop, die was gegeven na een overtreding op aanvoerder Ruud Vormer. Op aangeven van Noa Lang verdubbelde Dost na een half uur spelen de voorsprong. In een vrij spectaculair duel vielen voor rust nog 3 treffers, allemaal in de slotfase van de 1e helft.

Na rust wisten beide ploegen niet meer te scoren. Vormer ging na een uur spelen naar de kant en Dost in de 80e minuut. Lang speelde het gehele duel mee bij Club Brugge, dat dinsdag in de afsluitende groepswedstrijd tegen Paris Saint-Germain in de Champions League Europese uitschakeling probeert te voorkomen.