Bayern München is al binnen het kwartier klaar met Köln

Imago Sport

Bart van der Wijst • 18:44, 16-02-2020 / Laatste Update: 06:29, 05-01-2024

Bayern München mag zich weer koploper van de Bundesliga noemen. De Rekordmeister ging fluitend naar de overwinning op bezoek bij 1. FC Köln: 4-1. Al na 12 minuten stond het 3-0 in het voordeel van de ploeg uit Müchen.

De razendsnelle voorsprong was de snelste 3-0 voorsprong die Bayern in de competitie pakte sinds 20 januari 1973. Het record was te danken aan treffers van de drie aanvallers: Robert Lewandowski (3e minuut), Kingsley Coman (5e minuut) en Serge Gnabry (12e minuut).

🆙 - @FCBayern are 3-0 up after 12 minutes, their fastest 3-goal lead in a Bundesliga match since 20 January 1973, when they were 3-0 up after 12 minutes in a 5-3 home win over Rot-Weiß Oberhausen. #KOEFCB #packmas

— Gracenote Live (@GracenoteLive) February 16, 2020

Maar 4-1

Bayern kreeg in het vervolg van de 1e helft kansen om de ruime voorsprong verder te vergroten, maar liet dat na. In de 2e helft viel toch de 0-4, toen opnieuw Gnabry doel trof. Mark Uth, oud-Heracles én oud-Heerenveen, maakte 20 minuten voor tijd nog de eretreffer namens Köln: 1-4.

Bayern heeft door de overwinning weer een voorsprong van 1 punt op RB Leipzig aan kop in de Bundesliga. Köln bezet plek 14 en blijft in lichte degradatienood. De voorsprong op nummer 16 Fortuna Düsseldorf is 6 punten.