Bayern wint gestoorde bekerwedstrijd met 9 goals van eerstedivisionist Heidenheim

BSR/SOCCRATES

Brian Vesseur • 22:24, 03-04-2019 / Laatste Update: 07:43, 08-01-2024

Bayern München kende in de kwartfinale van de Duitse beker énorm veel moeite met Heidenheim. De 2. Bundesliga-club scoorde 4 keer tegen 10 man van Bayern. Dat was net niet genoeg voor de zege: 5-4.

Leon Goretzka schoot Bayern München na 12 minuten op voorsprong: 1-0. 1 minuut later moest de thuisploeg met 10 man verder, Niklas Süle kreeg namelijk een rode kaart. Robert Glatzel trok na bijna een half uur de score gelijk, Marc Schnatterer zorgde voor rust zelfs voor een voorsprong: 1-2.

Bayern draait 't om

Dat kon Heidenheim niet lang vasthouden. Bayern München scoorde 3 keer in 13 minuten(!) om de score volledig om te draaien: 4-2. Thomas Müller, Robert Lewandowski en Serge Gnabry waren trefzeker.

Heidenheim komt terug

Toch liet Heidenheim zich niet uit het veld slaan. Glatzel scoorde na 74 minuten de aansluitingstreffer: 4-3. Ongeveer 3 minuten later ontving de club uit de 2. Bundesliga een penalty. Glatzel completeerde zijn hattrick en trok de score gelijk!

In de 83e minuut kreeg ook Bayern een penalty! Namens de thuisploeg ging Lewandowski achter de bal staan en hij verzilverde het buitenkansje: 5-4!