Besiktas nog steeds niet zeker van 8ste finales, Porto wint van Leipzig

admin • 23:47, 01-11-2017 / Laatste Update: 17:40, 07-01-2024

De andere groepswedstrijd van groep G ging tussen FC Porto en RB Leipzig, en Leipzig had daar het lot van Besiktas in handen. De Duitsers verloren alleen van de Portugezen met 3-1, waardoor Besiktas nog steeds niet door is naar de 8ste finales. De Turken speelden namelijk eerder deze woensdag gelijk tegen AS Monaco.

Al snel kwam Porto na een corner op een 1-0 voorsprong. Hector Herrera kreeg de bal vanuit de kluts voor zijn voeten en schoot dwars door het midden de bal tegen de touwen: 1-0. RB Leipzig ging even later meteen op zoek naar de gelijkmaker, maar veel verder dan een klein kansje na een vrije trap van Emil Forsberg kwamen de Duitsers niet.

Timo Werner

Na 3 minuten voetballen in de 2de helft vond Marcel Sabitzer Timo Werner op het randje van het 16-metergebied, die zijn loopactie perfect timede en de bal netjes over keeper José Sa wipte: 1-1.

3 schoten op doel

Dat gelijkspel hield alleen niet echt lang stand, want iets meer dan 10 minuten later was het alweer 2-1 voor de thuisploeg. Na een vrije trap van Alex Nicolao Telles kopt Danilo Pereira de bal tussen de palen: 2-1. Diep in de blessuretijd tekende ook Maximilliano Perreira nog voor een doelpunt na een mooie pass van Aboubakar: 3-1.

Het was niet echt een spetterende pot tussen de 2 ploegen, want na 90 minuten voetballen hadden beide teams maar 3 schoten op doel gelost. Aan deze uitslag heeft het Besiktas van Ryan Babel dus helemaal niks, en zal het tot de volgende ronde moeten wachten om zich definitief te kunnen plaatsen voor de 8ste finales.