Bijna failliete Gascoigne verwarmt Britse harten met gulle donatie van 1000 pond

12 januari 2018

ANP

Paul Gascoigne heeft weer eens het nieuws gehaald, en voor de verandering een keer niet op een negatieve manier. De oud-voetballer van onder meer Spurs, Newcastle en Lazio kampt al jaren met alcohol- geldproblemen, al lijkt dat laatste inmiddels geen probleem meer te zien. De ex-international van Engeland verbaasde zelfs vriend en vijand met een wel heel gulle gift!


Gascoigne, die ongeveer even vaak voor de rechter moest verschijnen als dat hij interland doelpunten maakte, hielp een gezin uit Newcastle uit de brand door hen spontaan 1000 pond (!) te doneren. Dat klinkt weinig voor een oud-prof, al valt dat in Gascoigne's situatie mee: door stomme levenskeuzes hield hij nauwelijks iets van zijn verdiende miljoenen over.

Crowdfunding
Wat was er aan de hand? Een Newcastle United-fan deed een oproep voor zijn dochter via sociale media. Het arme meisje praat niet goed en gebruikt daarvoor een speciaal stemapparaat. Helaas hadden dieven het exclusieve hebbedingetje gestolen. Gazza kon dit niet over zijn hart verkrijgen en wist meteen dat hij wel wat pondjes kon missen. Wat een gebaar!