Bijzonder VAR-moment zorgt voor 1-1-eindstand bij herhaling WK-finale tussen Frankrijk tegen Kroatië

GettyImages

Rick Kraaijeveld • 00:41, 07-06-2022 / Laatste Update: 13:38, 08-01-2024

Frankrijk heeft met 1-1 gelijkgespeeld tegen Kroatië in de Nations League-groepsfase. Een doelpunt van Adrien Rabiot in de 2e helft was genoeg voor Frankrijk in een verder niet bijzondere wedstrijd. Bij Frankrijk zaten grote namen zoals Benzema en Mbappé op de bank.

Het 1e half uur was niet van hoog niveau, beide ploegen speelde op een lage intensiteit en er kwamen amper kansen. Het meest opvallende moment van de 1e helft was een ontiegelijk harde zaag van Domagoj Vlda op Christopher Nkunku. In het laatste kwartier kreeg Frankrijk wat kansjes en namen zij het initiatief in handen.

Voorsprong Frankrijk

Dat resulteerde pas na rust in een doelpunt. In de 52e minuut was het Adrien Rabiot, de middenvelder van Paris Saint-Germain, die het doelpunt maakte. Hij verschalkte de keeper met een schot in de korte hoek, nadat hij gelanceerd werd door Wissam Ben Yedder. Kroatië ging daarna de aanval zoeken, maar de Fransen kwamen niet echt in de problemen.

Daar is de VAR!

De VAR zorgde voor een bizarre situatie. Een kans van Luka Sucic werd afgefloten door de scheidsrechter, wegens buitenspel. Althans, dat dacht iedereen. Er was daarna een overtreding gemaakt door de Fransen, maar die zou dus niet tellen omdat het eerder al buitenspel was. Maar na 4 minuten overleg tussen scheids en VAR ging de bal tóch op de stip. Het was blijkbaar geen buitenspel, waardoor de tackle alsnog voor een pingel zorgde. De penalty werd door Andrej Kramaric, gescoord. Hij stuurde keeper Maignan de verkeerde hoek in.

Eindstand

Kroatië had zoveel adrenaline gekregen dat ze toch nog gingen spelen voor de winst, de laatste minuten was het echt tegenhouden voor de Fransen om dat punt vast te stellen. Allebei de ploegen hebben nu 1 punt in groep A, Oostenrijk en Denemarken hebben er 4, maar die spelen nu nog tegen elkaar. Die wedstrijd begon 1,5 uur later vanwege een stroomstoring.