Bosz wacht zware klus tijdens zijn 4e bekerfinale in 8 jaar

4 juli 2020

BSR Agency

Peter Bosz is de Nederlandse trainer met de meeste bekerfinales achter zijn naam in de afgelopen 10 jaar. Zaterdagavond speelt zijn Bayer Leverkusen voor de Duitse DFB Pokal tegen Bayern München. Gaat Bosz in zijn 4e bekerfinale in 10 jaar tijd een prijs pakken of gooit Bayern roet in het eten?


Om even te bepalen wie de grote favoriet is, kijken we gewoon even naar de laatste uitslagen in de Bundesliga. Er bestaat eigenlijk geen twijfel over wie op dit moment dé ploeg in vorm is. Bayern München schoot sinds de coronastop van de Bundesliga uit de startblokken en won alle 9 resterende competitiewedstrijden. De cijfers over die 9 wedstrijden spreken voor zich: 27 goals mee en slechts 6 goals tegen.

Wisselende vorm bij Bayer Leverkusen
Voor de ploeg van Bosz verliepen de afgelopen 9 competitiewedstrijden net even een stukje minder lekker. Bayer Leverkusen eindigde op de 5e plek en liep zo net een ticket voor de Champions League mis. In 9 wedstrijden werd er 3 keer verloren en 1 keer gelijkgespeeld. Het doelsaldo: 14-14.

Bayern favoriet
Hoe je ook naar deze wedstrijd kijkt, Bayern is eigenlijk in alle mogelijke opzichten de favoriet. Het laatste onderonsje (op 6 juni) tussen Leverkusen en München ging ook verloren voor Peter Bosz. Ondanks dat zijn ploeg na 9 minuten 1-0 voorstond, was Bayern München uiteindelijk met 2-4 toch wel een maatje te groot.

Doelpuntenmachine Lewandowski
Hou vooral Robert Lewandowski in de gaten. De Poolse spits is het hele seizoen al een garantie voor doelpunten. In het Duitse bekertoernooi staat hij op 4 goals uit 4 duels. In de Bundesliga is zijn gemiddelde nog een beetje hoger met 34 goals in 31 wedstrijden. Kortom: Bosz kan tijdens zijn poging om nu wél een keer een bekerfinale te winnen zijn borst natmaken.

Als Bosz en Leverkusen de landskampioen van Duitsland kunnen verslaan vanavond is het voor het eerst sinds 1993 dat de Duitse beker naar Leverkusen gaat. Dat was bovendien de enige keer dat Bayer  Leverkusen het Duitse bekertoernooi op haar naam schreef. De finale van de DFB Pokal begint om 21.15 uur en is te zien op Fox Sports 1.

Verloren bekerfinales van Bosz
Heracles - PSV (KNVB-bekerfinale, 2012)
Maccabi Tel Aviv - Maccabi Haifa (Israëlische bekerfinale, 2016)
Ajax - Manchester United (Europa leaguefinale, 2017)