Van Dijk en Mané loodsen Liverpool ten koste van Bayern naar kwartfinale CL

admin • 23:51, 13-03-2019 / Laatste Update: 12:34, 05-01-2024

Liverpool staat in de kwartfinale van de Champions League. Op bezoek bij Bayern München werd met 3-1 gewonnen, wat na de eerdere 0-0 meer dan genoeg was om door te gaan.

De Engelsen werden na 26 minuten op hun wenken bediend door Manuel Neuer. De Duitse goalie verkeek zich op een diepe bal van Virgil van Dijk, waardoor Sadio Mané met een lekker lobje kunnen scoren.

Eigen goal

Maar nog voor rust stond het alweer gelijk. Uit het niets, eigenlijk. Bayern gaf via Serge Gnabry een voorzet. Deze werd door Liverpool-verdediger Joël Matip achter zijn eigen doelman geschoten: 1-1.

Beest Van Dijk

En toen was daar plots Van Dijk. 'He's our centre half, he's our number four, watch him defend, and watch him score.' Want ja, scoren deed hij! De verdediger torende in minuut 69 bij een hoekschop boven iedereen uit en knikte kiezelhard raak.

Heerlijke assist

De eindstand werd op het bord gezet door wederom Mané. Ook hij kopte na een fabelachtig balletje van Mo Salah raak, waardoor Liverpool met een kwartfinaleplaats op zak gerust de oversteek naar huis kan gaan maken.