Duitse zender: ‘UEFA wil Champions League en Europa League in juli en augustus uitspelen’

1 april 2020

Imago Sport

Het restant van de Champions League en Europa League wordt volgens de Duitse zender ZDF uitgespeeld in de maanden juli en augustus. Dat weet de zender op basis van informatie uit het UEFA-overleg dat momenteel plaatsvindt met alle 55 aangesloten landen.


Of dat met of zonder publiek kan, is nog de vraag. Volgens ZDF moet de UEFA de plannen nog laten goedkeuren. Wat voor invloed dat heeft op de nationale competities, is ook nog niet duidelijk. De UEFA is altijd redelijk streng en laat maar zelden toe dat nationale wedstrijden tegelijk mogen worden gespeeld met Europese duels. Maar volgens ZDF kunnen de CL- en EL-duels nu wel parallel lopen aan de nationale competities, zoals de Eredivisie en de Premier League.

Coronavirus
Vorige maand werd een deel van de achtste finales in de Champions League en Europa League nog wel afgewerkt en een deel niet. Een ander deel was weer zonder publiek. Door het coronavirus was er veel chaos en onduidelijkheid. Dit is nu de stand van zaken in de beide Europese competities.

Champions League:
- Atalanta Bergamo, RB Leipzig, Atletico Madrid en PSG staan al in de kwartfinale.
- Returns die nog gespeeld moeten worden: Manchester City-Real Madrid (2-1), Juventus-Olympique Lyon (0-1), Bayern München-Chelsea (3-0) en FC Barcelona-Napoli (1-1).

Europa League:
- Er zijn pas een paar heenwedstrijden gespeeld, namelijk:
Istanbul Basaksehir - FC Kopenhagen: 1-0.
Olympiakos - Arsenal: 1-1.
Rangers FC - Bayer Leverkusen: 1-3.
VfL Wolfsburg - Shakhtar Donetsk: 1-2.
Eintracht Frankfurt - FC Basel: 0-3.
LASK Linz - Manchester United: 0-5.

- Wedstrijden die nog helemaal gespeeld moeten worden:
Inter - Getafe.
Sevilla - AS Roma.