EL: Arsenal simpel langs Zweden, Batshuayi de baas over De Roon en Hateboer (video's)

AP

Trevor Wagener • 22:42, 15-02-2018 / Laatste Update: 14:07, 07-01-2024

De 1e wedstrijden van de laatste 32 uit de Europa League zijn gespeeld en Arsenal lijkt gemakkelijk op weg naar de 8ste finale. De Engelsen wonnen in de heenwedstrijd van donderdagavond easy bij Östersunds FK uit Zweden:0-3. Spartak Moskou van Quincy Promes lijkt klaar na een forse 1-3 thuisnederlaag tegen Bilbao. Het Nederlands getinte Atalanta Bergamo incasseerde een zure nederlaag bij Borussia Dortmund: 3-2.

Nog voor rust waren de Noord-Londenaren al in veilige haven, met veel dank aan de thuisploeg. De deze winter van Manchester United overgekomen Henrikh Mkhitaryan zorgde voor de 0-1, maar hij deed dat door te profiteren van bijzonder zwak keeperswerk van Aly Keita. 10 minuten later stond het al 0-2 door een eigen treffer van Sokratis Papagiannopoulos. Na de pauze bepaalde Mesut Özil de eindstand, ook omdat Tom Petterson in de blessuretijd een pingel verprutste namens de thuisploeg.

Hollende Hateboer

Bij Atalanta Bergamo speelden Marten de Roon en Hans Hateboer allebei de volle 90 minuten prima mee, maar moesten een late nederlaag incasseren. André Schürrle tikte knap raak voor de 1-0. Na de pauze leek Josip Ilicic het duel met 2 treffers echter volledig om te draaien, maar daar stak BVB-nieuweling Michy Batshuayi een stokje voor: De Belg zorgde met een harde knal voor 2-2 en peunde in de blessuretijd ook nog de winnende binnen.

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 15 februari 2018

😡 | Geel voor Hans Hateboer, na dit opstootje. #bvbvata https://t.co/bDD34IGqMU pic.twitter.com/7FEtb3hJrA

Brutaal

Spartak Moskou, met Quincy Promes 90 minuten binnen de lijnen, kan wel stoppen. Voor rust werd de basis voor de knullige uitschakeling gelegd: halverwege stond het namelijk al 0-3 door 2 goals van de 37-jarige veteraan Aritz Aduriz en een treffer van Mikel Rico. Luis Adriano deed namens de Russen nog wel iets terug, maar daar bleef het bij.

Rossoneri

AC Milan is na de 0-3 winst bij het Bulgaarse Ludogorets ook op weg naar de volgende ronde, al had het het wel moeilijk bij de werkgever van basisklanten Virgil Misidjan en Jody Lukoki. Patrick Cutrone kopte op slag van rust de 0-1 raak, na wat kansen voor de thuisploeg zorgde Ricardo Rodríguez vanaf de stip voor de 0-2. Fabio Borini bepaalde in de slotseconde de eindstand.

Doelpuntenfestijn

In de overige 3 wedstrijden werd volop gescoord: het Franse Olympique Marseille won in eigen huis met 3-0 van het Portugese Sporting Braga, terwijl hun competitiegenoot OGC Nice na een 2-0 voorsprong (2 goals van Mario Balotelli) alsnog met 2-3 verloor van Lokomotiv Moskou. In Spanje ging Red Bull Salzburg er vlak voor tijd met een 2-2 gelijkspel vandoor bij Real Sociedad.