Erik ten Hag maakt het Engelse bondscoach lastig met wisselspeler Harry Maguire

23 september 2022

Pro Shots
harry-maguire-wissel-united

Sinds de komst van trainer Erik ten Hag bij Manchester United is Harry Maguire zijn basisplaats kwijt. De verdediger en aanvoerder kwam dit seizoen pas 3 keer in actie in de Premier League. Toch geeft de Engelse bondscoach Gareth Southgate aan dat de verdediger bij hem hoog in de pikorde staat.


Ten Hag geeft achterin bij United vooralsnog de voorkeur aan Raphael Varane en Lisandro Martínez boven Maguire. "Maguire is een belangrijke speler voor ons en het is belangrijk dat we achter onze beste spelers blijven staan", zo zei Southgate op een persconferentie in aanloop naar het duel tegen Italië in de Nations League vrijdag. "Het maakt niet uit wat het met mijn reputatie doet, die zet ik daar graag voor op het spel."

Moet Maguire vrezen voor WK?
Southgate zei wel dat het geen ideale situatie is. "Maar het vormt zo vroeg in het seizoen nog geen probleem. Lastiger wordt het wanneer we 7 of 8 weken verder zijn en de situatie hetzelfde blijft." Daarmee keek de Engelse bondscoach al vooruit op het komende WK.

Toch staat Southgate achter Maguire: "Hij is in de lucht onze meest dominante verdediger. Hij en John Stones zijn ongelooflijk sterk aan de bal. Er ligt in ons spel enorm veel druk op onze centrale verdedigers om iets goeds te doen met de bal. En zij kunnen dat minstens zo goed als elke andere verdediger in de wereld."