Everton wint en beleeft beste competitiestart in 38 jaar

Proshots

Trevor Wagener • 22:33, 17-09-2016 / Laatste Update: 03:49, 07-01-2024

Everton blijft maar verbazen in de Premier League. De ploeg van Ronald Koeman versloeg Middlesbrough zaterdag in eigen huis met 3-1. Hierdoor beleven de Evertonians de beste competitiestart in maar liefst 38 (!) jaar.

De ploeg verzamelde na vijf competitiewedstrijden al dertien punten en is de trotse bezetter van de tweede plaats in de competitie. Doordat Alvaro Negredo na twintig minuten in plaats van de bal de arm van doelman Maarten Stekelenburg kopte, tikte de Nederlandse doelman onbedoeld de bal in eigen doel.

Vroege beslissing

Everton reageerde direct in de persoon van jubilaris Gareth Barry. De middenvelder, die zijn zeshonderdste wedstrijd in de Premier League speelde, tekende drie minuten later voor de gelijkmaker. Voor rust was het duel al beslist, toen Seamus Coleman en Romelu Lukaku de eindstand bepaalden.