Hoofdrol voor De Roon met goal en rood tegen AS Roma

Martijn Baars • 21:22, 06-01-2018 / Laatste Update: 06:07, 08-01-2024

Atalanta heeft een knappe overwinning geboekt bij AS Roma (1-2). Marten de Roon speelde een hoofdrol bij de bezoekende ploeg uit Bergamo. De Nederlandse international maakte de 2de treffer, maar kreeg daarna ook een rode kaart.

Met een man minder in de 2de helft hield een knokkend Atalanta stand.

Vroege voorsprong

Kevin Strootman speelde 75 minuten voor de Romeinen. Hij zag Andreas Cornelius na een klein kwartier de openingstreffer maken namens Atalanta. Een van richting veranderd schot van De Roon betekende 5 minuten later een verdubbeling van de voorsprong.

Rood voor De Roon

De Roon leek een heerlijk avondje te hebben maar moest uiteindelijk kor voor rust het veld verlaten. Voor een lichte overtreding kreeg De Roon zijn 2de gele kaart en dus rood.

Aansluitingstreffer

Edin Dzeko maakte nog wel de snelle aansluitingstreffer, maar Hans Hateboer en de uitstekend keepende Etrit Berisha voorkwamen de gelijkmaker van AS Roma. Zo werd De Roon toch nog de 'matchwinner'.