HSV bezorgt Leipzig hele pijnlijke nederlaag in titelrace

admin • 18:26, 11-02-2017 / Laatste Update: 04:37, 08-01-2024

Oei, voor RB Leipzig is de titel ineens een stuk verder weg. De nummer 2 van de Bundesliga ging in de eigen Red Bull Arena met 0-3 onderuit tegen HSV, dat de punten goed kan gebruiken.

RB Leipzig kent geen goede week. Vorige week werd al met 1-0 verloren bij Borussia Dortmund en nu is laagvlieger HSV te sterk.

Bus parkeren

De bezoekers stelden de overwinning al in de beginfase veilig. Via Kyriakos Papadopoulos en Wallace ging HSV binnen 25 minuten al aan de leiding. Het elftal van trainer Markus Gisdol kwam door 2 corners snel op een ruime voorsprong. Het gooide de boel potdicht achterin en Leipzig kwam er maar niet doorheen.

In de 93ste minuut besliste invaller Aaron Hunt de eindstand op 0-3. Hij kon de bal eenvoudig binnenschuiven na een slim uitgespeelde counter.

Titelstrijd

Voor RB Leipzig zijn dit hele dure verliespunten in de strijd om te titel. De achterstand op koploper bedraagt nu 7 punten, want de Zuid-Duitsers wisten wel te winnen. HSV heeft weer wacht lucht, want het klimt naar de 15e plaats op de ranglijst.