Invaller Memphis mist penalty voor Lyon, waardoor zijn club verliest van AS Monaco

AFP

Martijn Baars • 00:23, 25-02-2019 / Laatste Update: 13:24, 05-01-2024

Memphis heeft een vervelende avond beleefd met Olympique Lyon. De Nederlander ging met zijn ploeg met 2-0 onderuit bij laagvlieger AS Monaco en miste bovendien een penalty.

Memphis begon op de bank, maar mocht al na 39 minuten invallen voor Martin Terrier. Lyon keek toen door goals van Gelson Martins en Rony Lopes al tegen een 2-0-achterstand aan. Twintig minuten voor tijd kreeg de Nederlander de kans om de spanning terug te brengen toen Moussa Dembélé onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. De inzet van Memphis werd echter uit de hoek geramd door Monaco-keeper Danijel Subašic.

Pas 5 goals

Dit seizoen staat de teller voor Memphis op 5 goals, maar zijn laatste dateert al weer van maanden geleden. Op 10 november scoorde hij 2 keer in de uitwedstrijd tegen Guingamp.

Stand

Lyon staat door de nederlaag nu eenzaam op de 3e plaats in de Ligue 1, met 46 punten uit 26 duels. Koploper Paris Saint-Germain (68) is al lang uit zicht, nummer 2 Lille heeft 51 punten.