Koeman baalt van alle negativiteit: ‘Dit is niet goed voor imago van onze club’

2 maart 2021

EPA

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman gaf dinsdagmiddag een persconferentie om vooruit te blikken op het bekerduel met Sevilla, maar het nieuws over ex-voorzitter Josep Bartomeu kreeg de overhand. "Al die negativiteit is niet goed voor de club."


Barcelona moet tegen Sevilla een 0-2 achterstand goedmaken. Hoewel zijn ploeg alle energie nodig heeft voor de returnwedstrijd, gaat het deze week alleen maar over de in een schandaal verwikkelde Bartomeu. "We zullen moeten kijken wat er allemaal gaat gebeuren", zei Koeman. "Ik zat toen nog niet bij de club en moet mij nu samen met de ploeg richten op ons werk. Vooraf wist ik al dat het moeilijk zou worden met alle dingen die er gebeuren. Dat is ook niet gek, want Barcelona is de grootste club ter wereld.”

Pedri
Koeman is het er over eens dat alle heisa niet goed is voor de imago van de club, maar desondanks verlegt hij de focus naar het veld. In het bekerduel kan hij mogelijk toch een beroep doen op Pedri. De middenvelder viel zaterdag in het gewonnen competitieduel (0-2) met dezelfde tegenstander uit met een spierblessure en leek voor enige tijd uitgeschakeld.

Copa del Rey
De Copa del Rey kan de eerste prijs worden die Koeman als trainer van Barcelona pakt. Maar dan moet eerst de finale worden bereikt. "We hebben er vertrouwen in, maar we zullen nog beter moeten voetballen dan zaterdag. Lukt dat, dan kan het. Niets is onmogelijk.”