Liverpool (voor even) koploper dankzij hattrick Salah tegen Aké's Bournemouth (video's)

ProShots

Sjors Tanis • 16:22, 08-12-2018 / Laatste Update: 00:21, 09-01-2024

Liverpool is in ieder geval voor een paar uur koploper in de Premier League. Op bezoek bij AFC Bournmouth won Liverpool met 0-4, vooral een geniale Mohamed Salah, die een hattrick maakte.

De ploeg van trainer Jurgen Klopp heeft nu 42 punten uit 16 duels. ManCity (41 punten) speelt later vandaag (18.30 uur op bezoek bij Chelsea) de 16e speelronde.

Salah belangrijk

Met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis bij The Reds en Nathan Aké aan de aftrap bij Bournmemouth was Salah de absolute man of the match. De Egyptische dribbelaar maakte na 25 minuten de openingstreffer door de rebound te scoren na een poging van Roberto Firmino. Vlak na rust trof de topscorer van de Premier League van vorig seizoen weer doel. Een eigen treffer van Steve Cook na 68 minuten zorgde voor de beslissing, maar Salah wilde voor het slotakkoord zorgen. In de 77ste minuut speelde hij de doelman van de thuisploeg eenvoudig, maar prachtig uit om nonchalant met de buitenkant binnen te tikken.

Zo is Liverpool dus (voor even) de koploper in de Premier League. Met een gelijkspel van City op bezoek bij Chelsea zou Liverpool op doelsaldo 2e staan. Bournemouth blijft met 23 punten in de subtop van de Engelse competitie.