Lyon laat PSG even zweten, maar verliest toch

AFP

Brian Vesseur • 00:35, 10-02-2020 / Laatste Update: 11:02, 05-01-2024

Paris Saint-Germain had het eventjes moeilijk met Olympique Lyon, maar uiteindelijk pakten ze zondagavond de 3 punten. In eigen huis wonnen ze met 4-2. PSG kwam met 3-0 voor, zag Lyon tot 3-2 terugkomen, maar won uiteindelijk dus met 2 doelpunten verschil.

De voorsprong op nummer twee Olympique Marseille is al 12 punten. Lyon is de nummer 9 in Frankrijk.

De golazo's

Angel Di María opende de score voor PSG, Kylian Mbappé maakte er voor rust 2-0 van. De Braziliaan Marçal van Lyon gaf de thuisploeg een nog comfortabeler voorsprong door kort na rust een bizar eigen doelpunt te maken. Lyon knokte zich vervolgens terug in de wedstrijd via doelpunten van Martin Terrier en Moussa Dembélé, maar verder lieten de Parijzenaars het niet komen. Edinson Cavani gaf PSG extra lucht door er 4-2 van te maken.

Kenny Tete viel in de tweede helft in bij Lyon. Bij PSG zat Mitchell Bakker de hele wedstrijd op de reservebank.