Maarten Stekelenburg (36) keept weer eens voor Everton en stopt meteen een pingel (video)

Martijn Baars • 22:46, 19-07-2019 / Laatste Update: 10:52, 12-12-2023

Maarten Stekelenburg is goed bezig in de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij zijn club Everton. De 36-jarige keeper, die de afgelopen jaren vooral reserve was, stond onder de lat in een oefenduel met zijn oude club AS Monaco en liet zich van zijn beste kant zien.

Stekelenburg, die ooit een seizoen onder contract stond bij Monaco, keerde een strafschop. 20 minuten voor rust ging Rony Lopes achter de bal staan, maar zag Stekelenburg zijn zwakke inzet pakken. Even later redde de Nederlandse doelman ook fraai bij een poging van Cesc Fàbregas.

Uiteindelijk won Everton de oefenpot met 1-0, dankzij een goal van de Ierse rechtsback Seamus Coleman.

Weinig wedstrijden

Stekelenburg gaat zijn 4e seizoen in bij Everton. De 36-jarige keeper kende in 2010 het hoogtepunt uit zijn loopbaan toen hij met Oranje de WK-finale haalde. Sindsdien komt Stekelenburg weinig meer aan keepen toe. De 1,97 meter lange doelman uit Haarlem kwam na zijn vertrek bij Ajax in 2011 tot 55 duels voor AS Roma, 8 duels voor AS Monaco, 21 duels voor Fulham, 25 duels voor Southampton en 26 duels voor Everton. Bij de club uit Liverpool heeft hij nog een contract van een jaar.