Manchester City door naar 8e finales FA Cup na doodeenvoudige zege (video)

admin • 19:00, 26-01-2019 / Laatste Update: 08:48, 07-01-2024

Zoals verwacht staat Manchester City in de 8e finales van de FA Cup. De ploeg van Pep Guardiola speelde in eigen huis Burnley, nummer 16 van de Premier League, van de mat: 5-0.

Gabriel Jesus opende in de 23e minuut met zijn 9e goal in 7 wedstrijden het bal. Op aangeven van Danilo kon de jonge Braziliaan de 1e van de middag binnen tikken. In de 2e helft was het Bernardo Silva die de 2-0 op zijn naam kreeg. City balde vrolijk verder, kwam 9 minuten later via De Bruyne op 3-0 en zag Long 11 minuten later in eigen doel tikken.

City, dat met de sterkste 11 aantrad (dus zonder Philippe Sandler), zag in de 85e minuut ook superspits Sergio Agüero nog scoren. De Argentijn mocht de bal vanaf 11 meter achter keeper Pope schieten voor de eindstand: 5-0.