Manchester City wint eenvoudig door gepruts David Luiz

Bart van der Wijst • 01:20, 18-06-2020 / Laatste Update: 14:01, 07-01-2024

Manchester City heeft de inhaalwedstrijd tegen Arsenal na de hervatting van de Premier League eenvoudig gewonnen: 3-0. De competitie lag 100 dagen stil vanwege de uitbraak van het coronavirus, maar veel dingen zijn er niet veranderd. ManCity is nog steeds dominant en David Luiz bakt er nog steeds vrij weinig van.

In de 1e helft was Manchester City heer en meester, maar Bernd Leno voorkwam keer op keer een treffer. Dat alles veranderde allemaal nadat David Luiz binnen de lijnen kwam als invaller. Hij verving de geblesseerde Pablo Mari (oud-NAC).

Foutje bedankt!

Net voor rust was Leno toch echt kansloos toen Raheem Sterling de bal tegen de touwen ramde. De assist kwam op naam van David Luiz, die behoorlijk in de fout ging. Er zat waarschijnlijk ook geen verboden middelen in de thee van David Luiz. Na de pauze pakte hij Riyad Mahrez bij zijn shirtje in het strafschopgebied en kreeg hij rood. De penalty werd raak geschoten door Kevin De Bruyne.

Horrorblessure

De wedstrijd leek rustig uitgespeeld te worden door de man minder van Arsenal, maar net voor het einde ging het nog gruwelijk mis. Ederson botste hard met zijn ploeggenoot Eric Garcia, die na een minutenlange blessurebehandeling met een nekbrace per brancard van het veld werd gedragen. Tijdens de lange blessuretijd scoorde Phil Foden nog de 3-0.