Manchester City wint overtuigend met 4-0 en staat weer aan kop in Premier League

GettyImages

Rick Kraaijeveld • 23:05, 30-04-2022 / Laatste Update: 09:00, 12-12-2023

Manchester City heeft in het uitduel bij Leeds United overtuigend de koppositie overgenomen van Liverpool. Onder andere Nathan Aké mocht deel uitmaken van het scoreformulier: hij maakte vlak na rust de 0-2. Daarna liep Manchester City nog verder uit naar 0-4.

Al snel was het raak voor Manchester City, in de 13e minuut kopte Rodri raak vanuit een scherp aangesneden corner van Phil Foden. De 1e helft, die wat lang duurde vanwege 2 blessurebehandelingen na 2 botsingen, bracht verder niet zo veel. Wel was duidelijk dat City nog wel uit zou gaan lopen.

Goal Aké

Dit gebeurde ook, al vrij snel in de 2e helft. Na wederom een corner van Foden, weliswaar vanaf de andere kant, werd de bal door Aymeric Laporte bij de 2e paal gekopt. Aké stond in de baan van de bal en verlengde de bal met zijn voet het goal in.

Spetterend slotstuk

Een kwartier voor tijd was het wéér Foden met een assist: deze keer op Gabriel Jesus. Hij stuurde de Braziliaan 1 op 1 met de keeper van Leeds United. Dit was voor Jesus een koud kunstje, hij schoof de bal in het goal.

Daarmee was de taart nog niet af, de kers miste nog. Die kers werd erop gezet door Fernandinho, diep in blessuretijd. Een bal die door Leeds werd weggewerkt belandde op 20 meter van het goal voor de voeten van Fernandinho. Die twijfelde geen seconde en schoof de bal met een ferme wreeftrap in de linkeronderhoek.