Mark van Bommel blij met VAR Kevin Blom: ‘Gelukkig heeft hij alles goed gezien’

15 september 2021

REUTERS

Mark van Bommel was blij met het punt dat zijn ploeg Wolfsburg in het Champions League-duel met Lille (0-0) overhield. De coach had 2 keer hulp nodig van de VAR, Kevin Blom.


Zie ook: 'Check hier ALLE Champions League-samenvattingen van dinsdag 14 september'

"Het was niet makkelijk voor de videoscheidsrechter. Het hing af van centimeters, maar gelukkig heeft hij alles gezien", zei Van Bommel na het gelijkspel. Scheidsrechter Danny Makkelie keurde een treffer van Jonathan David af, omdat Blom had vastgesteld dat de bal kort daarvoor buiten de lijnen was geweest.

Bommel en Blom
Diep in blessuretijd schoot Blom zijn landgenoot opnieuw 'te hulp'. Makkelie gaf de thuisploeg een penalty, maar Blom voorkwam dat. De betreffende overtreding werd buiten het zestienmetergebied gemaakt, oordeelde Blom op basis van de beelden. Tot blijdschap bij Van Bommel, die in de slotfase nog wel een gele kaart van landgenoot Makkelie kreeg.

"Als je niet kunt winnen, moet je op de 0 spelen. En als je 35 minuten met 10 man tegen de Franse kampioen speelt en een punt pakt, moet je tevreden zijn", aldus Van Bommel, die het laatste half uur zonder verdediger John Anthony Brooks speelde.

Taai team
"Ondanks dat we geen kansen hadden om te scoren, stond er een team op het veld dat liet zien dat je er niet zo gemakkelijk van zou winnen." In dezelfde groep was er ook geen winnaar bij Sevilla en RB Leipzig: 1-1.