Monaco werkt tegen Metz aan doelsaldo, El Ghazi en Kishna wéér onderuit met Lille

Martijn Baars • 23:14, 11-02-2017 / Laatste Update: 12:15, 07-01-2024

AS Monaco heeft in de Franse competitie weer afstand genomen van concurrent Paris Saint-Germain. De koploper van de Ligue 1 overklaste FC Metz met 5-0 en heeft nu weer 3 punten voorsprong op de regerend kampioen, die vrijdag al met 3-0 bij Bordeaux had gewonnen. Bovendien bracht Monaco het aantal gemaakte doelpunten op 75.

Monaco is de meest productieve ploeg in de grote Europese competities en dat bleek tegen Metz ook weer. Kylian Mbappé en Radamel Falcao hadden na 10 minuten al de 2-0 op het scorebord gezet en het tweetal ging daarna vrolijk verder. Na nog 2 treffers van Mbappé en een van Falcao vond Monaco het na 55 minuten voetballen welletjes en werd de wedstrijd simpel uitgespeeld.

Lille, met El Ghazi en Kishna, verliest wéér

Lille heeft ook met de aanwinsten Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna nog niet kunnen winnen. In eigen huis verloor de Noord-Franse ploeg met 2-1 van Angers. El Ghazi begon in de basis, maar werd in de tweede helft met geel op zak gewisseld. Kishna mocht na ruim een uur invallen.