Napoli zet Lazio te kijk in eigen huis, voorsprong groeit

AP

admin • 00:54, 10-04-2017 / Laatste Update: 20:47, 07-01-2024

Napoli lijkt dit seizoen verzekerd van een plek in de top drie in de Serie A. Het elftal van trainer Maurizio Sarri sloeg zondagavond een aanval van nummer 4 Lazio af. Het onderlinge treffen eindigde in 0-3, zodat Napoli de voorsprong op Lazio tot maar liefst 7 punten vergrootte.

Jose Callejon bracht Napoli in de 25e minuut op voorsprong. Lorenzo Insigne nam aan het begin van de tweede helft het tweede doelpunt voor zijn rekening en in blessuretijd scoorde hij nog eens.

Blessure De Vrij

Stefan de Vrij ontbrak wegens een blessure in de selectie van Lazio. Wesley Hoedt zat op de reservebank en verving kort na de 0-2 Bastos. Bij Napoli kwam de Belg Dries Mertens in actie. Hij werd in de 83e minuut vervangen door de Pool Arek Milik.

Napoli heeft, met nog zeven wedstrijden te gaan, tien punten minder dan koploper Juventus. De achterstand op nummer twee AS Roma bedraagt vier punten.