Deze Nederlanders zien we terug in de volgende ronde van de Europa League

14 december 2018

Pro Shots

De groepsfase van de Europa League zit erop en dus weten we welke teams we in de volgende ronde zien voetballen. Geen Nederlandse ploegen in de knock-outfase, maar wel genoeg landgenoten die we aan het werk gaan zien. Check hier wie we allemaal tegenkomen!


Europa League
FC Zürich had geen moeite zich te plaatsen voor de knock-outfase. De Zwitserse bekerwinnaar heeft 1 Nederlander in de gelederen. Geen speler, maar een assistent-trainer. René van Eck vervult sinds februari 2018 deze rol.

Fenerbahçe doet het enorm slecht in de competitie, maar is wel door naar de volgende ronde van de Europa League. Nu ook interim-coach Erwin Koeman zijn plaats heeft moeten afstaan, blijven er weinig NL'ers over. Alleen Ferdi Kadioglu zorgt nog voor wat Oranje inbreng.

Sporting Portugal wandelde werkelijk waar door de groepsfase heen. De Portugezen hebben 3 Nederlanders in de ploeg: Luc Castaignos, Bast Dost en hoofdtrainer Marcel Keizer. Ook de Servische Nederlander Nemanja Gudelj speelt voor de club uit Lissabon.

Quincy Promes mag zich met zijn club Sevilla groepswinnaar noemen en dus opmaken voor de volgende ronde. De Spaanse club gaat voor de eindzege en hoopt zo zijn 6e Europese beker te veroveren.

Ook Jetro Willems en Jonathan de Guzman zien we met hun club Eintracht Frankfurt terug in de volgende ronde. In de groepsfase haalden de Duitsers de maximale puntenscore. Toch best knap, in een poule met onder meer Lazio Roma en Olympique Marseille.

Tekst gaat verder onder de foto.

Champions League
Club Brugge eindigde als 3e in zijn Champions League-poule en stroomt dus door naar de volgende ronde van de Europa League. Bij Club voetballen Ruud Vormer, Stefano Denswil en Arnaut Danjuma Groeneveld.

Ook Galatasaray speelt na de winter in de Europa League. Bij de Turken spelen Gary Mendes Rodrigues, Ömer Bayram en Ryan Donk, van wie alleen de laatste over een Nederlands voetbalpaspoort beschikt.

Internazionale doet het op dezelfde manier, al zullen ze daar in Milaan niet bepaald blij mee zijn. Inter had lang uitzicht op overwintering in de Champions-League, maar het gelijke spel tegen PSV zorgde ervoor dat de club van Stefan de Vrij een stapje terug moest doen.