Ongekend: Manchester City eraf én zegereeks Solskjaer bij United ten einde (video)

BSR AGENCY

Robert Hüsken • 23:54, 29-01-2019 / Laatste Update: 20:05, 05-01-2024

Dit hou je niet voor mogelijk. Manchester City en Manchester United zijn dinsdagavond volledig de bietenbrug op gegaan. City ging er op bezoek bij Newcastle United met 2-1 af en Manchester United speelde op eigen veld in de laatste minuut nog gelijk tegen Burnley (2-2). Bekijk onderaan het bericht de video's.

Eerst City, want die uitslag is het belangrijkst in de strijd om de landstitel in het Engelse voetbal. Als Liverpool morgen thuis van Leicester City wint, neemt de koploper een voorsprong van 7 (!) punten op de ploeg van trainer Pep Guardiola.

Slecht City

Manchester City speelde echt dramatisch op St. James' Park. De bezoekers kwamen na 24 seconden al wel op voorsprong door een treffer van Sergio Agüero, maar daarna speelde City alsof de buit al binnen was. Newcastle kwam in de tweede helft via Salomon Rondon weer op 1-1 en door een oerstomme overtreding van Fernandinho (de beste man deed echt maar wat), kreeg Newcastle ook nog een strafschop. Matt Ritchie schoot de bal kiezelhard in de rechterbenedenhoek: 2-1.

Einde reeks Solskjaer

De gruwelijke zegereeks van Ole Gunnar Solskjaer is ten einde. Onder zijn leiding won Manchester United liefst 8 wedstrijden op rij. Maar dinsdag ging het op eigen veld mis tegen het laaggeklasseerde BURNLEY: 2-2 Hoe is het mogelijk?!

Ashley Barnes maakte na 51 minuten de 0-1 en Chris Wood zorgde in de 81ste minuut voor de 0-2. Door een benutte strafschop van Paul Pogba werd het nog 1-2. Verdediger Victor Lindelof redde in de slotminuut nog een punt voor Manchester United: 2-2. Daarmee blijft Solskjaer wel ongeslagen, maar is de coole zegereeks ten einde.

De razendsnelle 0-1 van Manchester City:

De 1-1 van Rondon

De 2-1 van Ritchie tegen Manchester City