Premier League: Arsenal en Chelsea winnen met 1-0, Huddersfield haalt uit bij Watford

Martijn Baars • 19:01, 16-12-2017 / Laatste Update: 18:47, 08-01-2024

Chelsea heeft zich met de nodige moeite voorbij het Southampton van basisspeler Wesley Hoedt geworsteld: 1-0. Arsenal was in eigen huis met diezelfde cijfers te sterk voor Newcastle United, terwijl het Huddersfield Town van Rajiv van La Parra in een roodgekleurd duel overtuigend won bij het Watford van Daryl Janmaat: 1-4.

Bij Southampton bleef Virgil van Dijk op de bank, de Oranje-international maakte midweeks geen beste beurt tegen Leicester City (1-4 thuisnederlaag). Landgenoot Hoedt begon wél in de basis bij The Saints, hij speelde de hele wedstrijd, en samen met zijn defensieve collega's hield hij bijna een helft stand. Maar in de extra tijd van de eerste helft krulde Marcos Alonso een vrije trap prachtig binnen. Na rust wist Chelsea niet echt te imponeren, Southampton kreeg ook wat kansjes, maar het bleef bij 1-0.

Arsenal - Newcastle United 1-0

Arsenal won thuis ook met het minimale verschil, Newcastle United kon in het Emirates Stadium geen vuist maken. Halverwege de eerste helft tekende Mesut Özil voor de enige treffer van de middag, de Duitser deed dat op werkelijk schitterende wijze. Hij joeg een afgeslagen bal ineens uit de lucht in de verre kruising. Met die fenomenale goal bezorgde hij zijn ploeg de 3 punten.

Watford - Huddersfield Town 1-4

Tijdens het duel Watford - Huddersfield kwamen 2 Nederlanders binnen de lijnen: bij de thuisploeg stond Janmaat in de basis, bij de bezoekers startte Van La Parra. Laatstgenoemde ging er met de punten vandoor. Zijn ploeggenoot Elias Kachunga zorgde al vroeg voor de 0-1, Aaron Mooy verdubbelde de voorsprong na een kwart wedstrijd.

Brighton - Burnley 0-0

Het Brighton & Hove Albion van basisklant Davy Pröpper en bankzitter Tim Krul pakte thuis weliswaar een knap punt tegen hoogvlieger Burnley (0-0). Maar dat dat er geen 3 waren, was voor een groot deel te wijten aan Glenn Murray. Hij miste voor rust een strafschop namens de thuisploeg, waardoor een nog grotere verrassing uitbleef.