Prima woensdagavondpotje: 4 goals, 1 blunder en een rode kaart bij Leipzig-Hertha

EPA

Martijn Baars • 22:27, 27-05-2020 / Laatste Update: 10:20, 08-01-2024

Wie woensdagavond inschakelde bij RB Leipzig-Hertha BSC op Fox Sports, kreeg zeker waar voor z'n geld. De 1e Bundesliga-wedstrijd van woensdagavond leverde alles op waar je als voetbalfan op zit te wachten. Het werd uiteindelijk 2-2.

De 1e helft begon al goed, met 2 snelle goals uit corners. Aan de ene kant kopte Marko Grujic raak, aan de andere kant was dat Lukas Klostermann.

Enorme blunder van de Hertha-keeper

Na rust leek Hertha in het zadel te worden geholpen door een rode kaart voor Leipzig-verdediger Halstenberg (2 keer geel, foto). Maar niks bleek minder waar. Leipzig kwam zelfs op voorsprong, geholpen door de ongelukkige keeper van Hertha; Rune Jarstein: 2-1.

Penalty voor de gelijkmaker

Vlak daarna lukte het de bezoekers uit Berlijn wel om nog gelijk te maken. Uit een penalty scoorde Krzysztof Piatek de 2-2.