Real Madrid wint koninklijke wedstrijd maar verliest Karim Benzema

Eimert Pruis • 23:58, 04-12-2021 / Laatste Update: 07:43, 12-12-2023

Real Madrid heeft de topper in LaLiga tegen Real Sociedad gewonnen. In Baskenland werd het 2-0 voor de bezoekers in de wedstrijd tussen 2 koninklijke clubs.

Real Madrid was heel blij met de zege, maar net zo verdrietig door het verlies van Karim Benzema. De Franse topspits moest na 16 minuten al gewisseld worden door een blessure. De ernst van zijn kwetsuur is nog niet bekend. Het is zeer twijfelachtig of de topschutter de komende week kan spelen tegen Inter in de laatste groepswedstrijd van de Champions League.

Vinicius Junior scoort weer

Vervolgens stond de andere topschutter bij Real Madrid op. Vinicius Junior scoorde net na rust. 10 minuten later besliste Benzema-vervanger Luka Jovic de wedstrijd.

Real Madrid staat stevig bovenaan LaLiga. Het verschil tussen Real Madrid en nummer 2 Sevilla is acht punten. Sevilla, dat won van Villarreal (1-0), heeft een wedstrijd minder gespeeld.