Real pakt weer de eerste plek dankzij winst op Osasuna

admin • 23:38, 11-02-2017 / Laatste Update: 07:53, 05-01-2024

Real Madrid heeft uit tegen Osasuna geen fout gemaakt. Het ging niet helemaal van een leien dakje, maar uiteindelijk won het Madrileense sterrenensemble in het Baskenland en gaat het weer aan kop in La Liga. Ronaldo, Isco en Lucas Vazquez zorgden voor een 1-3 overwinning.

Horrorblessure Bonnin

De wedstrijd was pas een kwartier onderweg toen Tano Bonnin en Isco met elkaar in botsing kwamen. De schenen van beide mannen kletterden hard tegen elkaar aan. Die van Isco bleken net iets harder, want Bonnin brak op gruwelijke wijze zijn been. Check de video daarvan hier.

Ronaldo scoort de eerste

Cristiano Ronaldo opende voor Real in de 24e minuut de score met een harde lage schuiver onder de keeper door. Dat was alweer de 14e competitiegoal van Ronaldo dit seizoen.

Boem! Raak! Ronaldo met nummertje 14 van dit seizoen #OsaRma #ZiggoSport pic.twitter.com/Jzk1hepPte

— Ziggo Sport Totaal (@ZiggoSport) 11 februari 2017

Osasuna komt langszij

Osasuna deed niet erg veel onder voor De Koninklijke en dat werd ook duidelijk in de score. Sergio Léon brak namelijk in de 33e minuut door en kwam 1-op-1 tegen Keylor Navas te staan. Stijlvol wipte Léon de bal over de keeper van Real. 1-1.

Die zit er lekker in zeg! Sergio Leon brengt Osasuna naast Real #OsaRma #ZiggoSport pic.twitter.com/EsdeJuzyLO

Real weer op voorsprong

Zonder echt te imponeren kwamen de Madrilenen toch weer op voorsprong. Isco was er rap bij toen de Osasuna-verdedigers de bal niet uit het eigen strafschopgebied kregen en schoot in de 62e minuut de bal hard in het zijnet.

Ronaldo krijgt geen penalty

Cristiano Ronaldo had in de 77e minuut een pingel moeten krijgen. Hij nam de bal heerlijk op de borst aan en wilde schieten, maar net op dat moment werd hij met een arm tegengehouden door een verdediger van Osasuna. De scheids vond het alleen niets en liet doorspelen.

Beslissing diep in blessuretijd

Aan Real was het het laatste half uur vooral de taak om de wedstrijd zonder kleerscheuren uit te spelen. Dat lukte, want Osasuna kwam ondanks verwoede pogingen niet meer langszij. Sterker nog, Lucas Vazquez mocht uit het niets de wedstrijd in het slot gooien. Met een bekeken lobje verschalkte hij doelman Salvatore Sirigu.

Real pakt de koppositie in La Liga weer over van Barcelona. De Madrilenen staan met 49 punten en 1 punt verschil bovenaan en hebben ook nog eens 2 wedstrijden minder gespeeld dan Barça.