Roma dankzij Nainggolan langs Inter

Martijn Baars • 23:54, 26-02-2017 / Laatste Update: 06:27, 08-01-2024

AS Roma heeft zondag de 4e overwinning op rij in de Serie A behaald. De Italiaanse voetbalclub had dat in de uitwedstrijd tegen Internazionale (1-3) voor een groot deel te danken aan Radja Nainggolan, die de 1e 2 doelpunten van de Romeinen maakte.

Nainggolan

Met een fraai en hard schot in de verre hoek opende de Belgische middenvelder in de 12e minuut de score. In de 2e helft trof Nainggolan opnieuw doel met een schot van afstand. Aanvaller Mauro Icardi bracht in de 81e minuut de spanning terug, maar kort daarna was de marge via een benutte strafschop van Diego Perotti weer twee: 1-3.

Stand Serie A

Roma verstevigde de 2e plaats in de competitie. De voorsprong op Napoli, dat zaterdag met 0-2 van Atalanta verloor, liep op tot 5 punten. Koploper Juventus heeft 7 punten meer dan Roma, waar de Nederlander Kevin Strootman de gehele wedstrijd meedeed.