Roy Makaay terug op het oude nest als trainer van FC Bayern World Squad

23 maart 2023

Getty Images
Roy Makaay

Roy Makaay keert als trainer officieel terug bij de club waar hij zo veel succes had: niet Feyenoord, maar Bayern München. De baan van hoofdcoach Julian Nagelsmann is niet in gevaar door de komst van de Nederlander, want hij wordt trainer van FC Bayern World Squad.


De FC Bayern World Squad is een apart selectieteam van de Duitse club. Jonge spelers die overal vandaan komen kunnen een video insturen met hun voetbalskills en aan de hand daarvan worden ze eventueel uitgekozen voor het team. De FC Bayern World Squad gaat daarna op internationale trainingskampen en speelt oefenwedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van de Duitse club. Makaay wordt dus 1 van de verantwoordelijken voor dit elftal.

Das Phantom
Tijdens zijn actieve loopbaan speelde Makaay 183 wedstrijden voor Der Rekordmeister. In die duels scoorde hij 103 doelpunten. Zijn tijd bij Bayern München leverde hem uiteindelijk ook zijn bijnaam Das Phantom op. In 2010 sloot hij zijn loopbaan af bij Feyenoord, de club die hem in 2007 voor 5 miljoen euro overnam uit München.