Salah schiet Liverpool ten koste van Napoli naar 2e ronde Champions League

Proshots

admin • 23:54, 11-12-2018 / Laatste Update: 08:15, 07-01-2024

Liverpool heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. Op Anfield was de ploeg van Jürgen Klopp met 1-0 te sterk voor concurrent Napoli.

De Engelsen moesten wel winnen, want voorafgaand aan deze pot stonden ze nog 3e met 6 punten in groep C. Napoli was juist koploper (9 punten) en PSG zit er tussenin (8 punten). De Parijzenaars hadden zoals verwacht geen moeite met Rode Ster Belgrado (1-4) en dus ging het laatste ticket tussen Liverpool en Napoli.

Na 35 minuten spelen ontplofte Anfield. Natuurlijk was het Mohamed Salah die scoorde. De Egyptenaar glipte in de 16 slim langs Koulibaly en verraste doelman Ospina met een schot in de verre hoek. In het vervolg van de wedstrijd ging Napoli hard op zoek naar de gelijkmaker (ex-Ajacied had een megakans in de blessuretijd, maar stuitte op Alisson), maar deze werd niet gevonden en dus spelen de Italianen na de winterstop Europa League.

Raphaël Guerreiro

In groep A won koploper Borussia Dortmund eenvoudig van het geplaagde AS Monaco. Grote man was Raphaël Guerreiro, die met 2 goals verantwoordelijk was voor de overwinning.

Het andere duel in deze groep eindigde in 0-0. Deze ging tussen Club Brugge en Atlético Madrid. De Belgen werden zo 3e en mogen straks instromen in de Europa League, terwijl Atléti het andere CL-ticket pakt.