Sanchez zorgt voor winst Arsenal door panenka in blessuretijd (video)

Brian Vesseur • 18:38, 22-01-2017 / Laatste Update: 09:56, 08-01-2024

Een gestoorde zondag voor het publiek bij Arsenal - Burnley. Een rode kaart voor Granit Xhaka en 2 penaltygoals in de blessuretijd van de wedstrijd. Uiteindelijk bleven de punten in Londen: Arsenal won met 2-1.

In de eerste helft gebeurde er niet zoveel, dus we gaan meteen door naar de 2e 45 minuten. Shkodran Mustafi zorgde na een uur spelen voor de 1-0. 5 minuten later kreeg Xhaka een rode kaart voorgeschoteld, na een grove tackle op Steven Defour. De beelden zien? Klik even hieerrr.

Burnley wist geen gebruik te maken van de overmachtssituatie, tot de 93 minuut. In de gekke slotfase kreeg de club een penalty, die werd verzilverd door André Gray. Maar in de laatste minuut van de slotfase kreeg Arsenal ook nog een strafschop. Alexis Sanchez gaf de bal over de verdediging, waar Laurent Koscielny stond. De Franse verdediger kreeg niet de bal, maar een voet tegen zijn hoofd. Daarom kreeg Arsenal een penalty. Later bleek Koscielny wel buitenspel te staan.

Sanchez liet zien dat-ie stalen ballen heeft, want in de 97e minuut van de blessuretijd durfde hij er nog een panenka uit te gooien. Check de beelden hieronder:

Kan je de video niet zien? Klik dan hier.