Schaars is weer de baas op het Heerenveen-middenveld

admin • 19:48, 10-09-2017 / Laatste Update: 18:20, 12-12-2023

Stijn Schaars heerste zondag als een vorst op het middenveld bij SC Heerenveen. Controlerend, verdelend en zijn ploeggenoten sturend, stond Schaars aan de basis van de 2-0 overwinning op zijn oude club PSV. ,,Vanaf de 1e minuut lukte bij ons alles”, zei Schaars glimlachend.

,,Natuurlijk hielp het dat onze 1e kansen meteen doelpunten opleverden”, vervolgde Schaars. ,,Maar ik ben ook heel tevreden over wat er daarna gebeurde. Soms zie je dat een ploeg die vroeg op voorsprong komt, het dan even laat afweten. Maar wij bleven doorgaan met wat we deden: veel beweging, vol in de duels en in actie. Eigenlijk was het jammer dat Hirving Lozano voor rust een rode kaart kreeg. PSV maakte vanaf dat moment de ruimtes nóg kleiner, omdat ze natuurlijk niet met te veel wilden verliezen. Daardoor werd het voor het publiek een minder leuke wedstrijd.”

Verrassend

Met 8 punten uit 4 competitiewedstrijden heeft Heerenveen een prima competitiestart. Verrassend mag je het zeker noemen, als je kijkt naar de beroerde prestaties van de Friezen, vorig seizoen na de winterstop. ,,We hebben natuurlijk een heel lastige 2e seizoenshelft gehad”, gaf Schaars toe. ,,Dat neem je toch mee naar dit seizoen, waarin de 1e wedstrijden ook niet heel overtuigend waren. Soms moet je echter pieken om vertrouwen te krijgen."

Geen medelijden

Schaars ging door: ,,En dat is wat wij hebben gedaan tegen PSV. Met zo’n goede wedstrijd laat je zien: hé, wij zijn Heerenveen, dit is wat we willen en dit kunnen we als ploeg en individu van elkaar vragen.” En hoe Schaars naar het waardeloze spel van PSV keek? ,,Ik heb geen medelijden met ze. Dit is topsport. Ik voetbal nu voor Heerenveen en ben blij dat wij een goede wedstrijd hebben gespeeld. PSV komt er echt wel weer, hoor. Wees daar maar niet bang voor.”