Schotse bondscoach Strachan kapt ermee na slechte WK-kwalificatie

12 oktober 2017

Pro Shots

Het is Gordan Strachan niet gelukt om zich met Schotland te plaatsen voor het WK in Rusland in 2018. Strachan en de Schotse voetbalbond hebben samen besloten dat het beter is als de bondscoach, samen met zijn assistent Mark McGee, opstapt.


Hij is bijna 5 jaar coach geweest van het Schotse nationale team."Het bestuur vond dat het tijd was voor om een nieuwe weg in te slaan, om ons voor te bereiden op de EK-kwalificatie van 2020 en de nieuwe Nations League", staat er in de verklaring op de website.

'Mooie momenten'
Bondscoach van Schotland zijn was een van de mooiste momenten in Strachan's carrière, laat hij weten. "Ik wilde weer een lach toveren op het voetbalgezicht van Schotland. Ik baal ervan dat we de play-offs zijn misgelopen, zeker omdat we zo hard gewerkt hebben", vindt hij. Strachan zei na de uitschakeling wel te weten waar het aan ligt, en dat was iets waar hij niet zoveel aan kon doen.

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht