🎥 | Nederlands Serie A-onderonsje eindigt onbeslist, Villarreal verliest van Rayo

30 januari 2023

Getty Images
Serie A La Liga Villarreal Rayo Udinese Hellas Braaf Video

In de Italiaanse Serie A speelde middenmoter Udinese op eigen veld gelijk tegen laagvlieger Hellas Verona: 1-1. Bij de nummer 18 van de competitie maakte de van Borussia Dortmund gehuurde Jayden Braaf (foto) zijn debuut.


De 20-jarige buitenspeler wordt gehuurd van Borussia Dortmund, dat hem de voorbije zomer overnam van Manchester City. Als speler van The Citizens was de jonge jeugdinternational eerder al eens actief in de Serie A, bij Udinese.

Serie A-terugkeer Braaf
Braaf werd in Udine na 73 minuten vervangen door voormalig Groningen-spits Cyriel Ngonge. Toen stond de eindstand al op het bord: na een eigen treffer van Rodrigo Becao maakte de thuisploeg voor rust via Lazar Samardzic gelijk.

Bij Udinese werd Kingsley Ehizibue (ex-PEC oa) vlak voor tijd vervangen voor Festy Ebosele. Bij Verona bleef nieuweling Deyovaisio Zeefuik heel het duel op de reservebank. Verona staat 18e (13 punten), Udinese is met 29 punten uit 20 potjes 7e.

Villarreal onderuit in eigen huis
In LaLiga slaagde Villarreal er in eigen stadion niet in mede-middenmoter Rayo Vallecano over de knie te leggen. Sergio Camello (21) tekende op aangeven van Oscar Trejo - voordat beide spelers naar de kant werden gehaald - voor de enige treffer van de wedstrijd (zie onder). Villarreal is na 19 duels 5e. Rayo staat 7e met 2 punten minder.