Spaanse kranten: enige verschil tussen PSV en Barça was Messi

29 november 2018

Pro Shots

We hebben het in Nederland allemaal kunnen zien, maar ook in Spanje viel het op; De enige reden waarom FC Barcelona woensdagavond met 3 punten naar huis ging tegen PSV was te danken aan 1 man: Lionel Messi.


De Argentijn scoorde en gaf een assist in de tweede helft waardoor Barça de tegengoal van Luuk de Jong nog kon hebben. Maar zonder de individuele klasse van Messi had de Spaanse topclub het een stuk lastiger gekregen in Eindhoven, zagen ze ook in Spanje.

'Messi verschijnt precies op het goede moment'
Bij Marca zagen ze dat Messi na precies een uur de touwtjes even in handen nam. 'Na een mooie één-twee kreeg Messi de bal op een of andere manier tussen veel PSV-benen heen in de goal. Daarmee kreeg PSV de les dat je tegen Barcelona niet zoveel kansen kunt missen en Messi niet zo lang in toom kunt houden.'

'Messi overleeft de chaos'
Dit is de kop van El Mundo. Die krant zag vooral dat PSV heel veel kansen kreeg, maar ze er maar niet in schoot. 'Messi is de grootste leugenaar in de overwinning van Barcelona', schrijft de krant. Daarmee doelen ze natuurlijk op het feit dat PSV zoveel kansen kreeg, maar de bal maar niet achter doelman Marc-André ter Stegen.

'Messi keert terug om Barcelona te laten winnen'
Bij de krant Sport zagen ze ook dat Messi de kar trok bij Barcelona, maar dat de meeste van zijn teamgenoten het af lieten weten. 'Messi wil deze Champions League winnen. Dat heeft hij gezegd. Dat laat hij zien. Maar hij heeft wel de hulp van zijn teamgenoten nodig. En er zijn teveel spelers die op dit moment niet hun niveau halen.'

'Messi geeft leven aan Barcelona in Eindhoven'
Bij El Pais  gaan ze weer een stapje verder. 'Messi is de enige die dit Barcelona een beetje laat leven. Samen met het aluminium', doelt de krant op het feit dat PSV voor rust een paar keer de paal of lat raakte.