Spanje door 'Saúl Ñíguez-show' naar finale EK Onder21

Proshots

admin • 00:51, 28-06-2017 / Laatste Update: 14:18, 07-01-2024

Saúl Ñíguez. In Spanje zal die naam na dinsdagavond een glimlach op de gezichten van voetballiefhebbers doen toveren. De Atlético Madrid-middenvelder was met een hattrick verantwoordelijk voor het behalen van een finaleplaats op het EK Onder21: Italië werd met 3-1 verslagen.

De eerste helft was een saai schouwspel. Beide teams waren elkaar aan het aftasten en echt grote kansen waren er nauwelijks. Maar gelukkig maakte de tweede helft dat meer dan goed.

Better Call Saúl

En daar konden we Saúl Ñíguez voor bedanken. In de 53ste minuut ontving hij op mooie wijze de bal in het zestienmetergebied en twijfelde geen moment. Saúl schoot het leer achter Gianluigi Donnarumma.

Italië deed namens Federico Bernardeschi na negen minuten snel wat terug, maar daar was Saúl weer. Met zijn mooiste doelpunt van de avond schoot hij Spanje weer op voorsprong. De Atlético-speler kreeg van een meter of 25 wat ruimte en besloot uit te halen. Het leer ging iets onder de rechterkruising tegen het net aan.

Saúls slotakkoord kwam een kwartier voor tijd. Marco Asensio zette op links goed door, behield het overzicht en zag dat Saúl mee het zestienmetergebied in was gelopen. Het Real-talent speelde meteen de bal, waarna Saúl niet aarzelde: 3-1.

Finale

Door de overwinning mag Spanje zich gaan opmaken voor de finale. Tegenstander daarin is Duitsland. Zij wonnen dinsdagavond na penalty's van Engeland (2-2 na 120 minuten).