Jong Duitsland via penalty's langs Engeland en naar EK-finale

admin • 22:45, 27-06-2017 / Laatste Update: 04:40, 05-01-2024

Jong Duitsland is er ten koste van Jong Engeland in geslaagd om de finale van het EK Onder 21 in Polen te bereiken. Na een strafschoppenserie bleken de Duitsers met 3-4 de sterkste nadat de wedstrijd na 120 minuten in 2-2 was geëindigd.

RB Leipzig-aanvaller David Selke bracht, nadat hij eerst weggleed, de Duitsers na 36 minuten op voorsprong. De Duitse aanvaller kopte de bal prachtig langs Jordan Pickford.

Lang konden onze oosterburen niet genieten van die voorsprong. Engeland kwam via Leicester City-middenvelder op gelijke hoogte. Een corner die niet weg werd gewerkt door de Duitse defensie kwam voor het linkerbeen van Gray terecht. De oud-kampioen van de Premier League aarzelde niet en schoot de 1-1 vlak voor rust tegen de touwen.

In de tweede helft bracht Tammy Abraham de Engelsen op voorsprong. De Chelsea-spits reageerde attent op een fout in de Duitse verdediging. Bayern-aankoop Serge Gnabry leed balverlies, waarna de Bristol City-huurling de 2-1 in de het doel schoot.

Duitsland kwam na 74 minuten weer op gelijke hoogte. Darmstadt-invaller Felix Platte kopte namelijk prachtig raak uit een hoekschop. Verlenging en misschien wel strafschoppen leken te gaan komen. Totdat Platte 3 minuten na zijn goal weer een kans kreeg.

Schalke-middenvelder Max Meier legde de bal prachtig op het hoofd van de spits van de degradant, maar Platte stond in buitenspelpositie en dus werd zijn doelpunt afgekeurd.

In een spannende verlenging werd niet gescoord en dus moesten penalty's er aan te pas komen om de 1ste finalist van de EK Onder 21-finale in Polen aan te wijzen.

Penaltyreeks

Aanvoerder Arnold was de 1ste nemer. De Duitser had geen moeite om Pickford, de nieuwe keeper van Everton te passeren: 0-1. Vitesse-huurling Lewis Baker wist ook zijne te benutten: 1-1. Yannick Gerhardt was de 1ste misser. De 2de nemer van Duitsland schoot tegen Pickford aan: 1-1. Doelpuntenmaker Tammy Abraham wist zijn penalty ook niet langs Julian Pollesbecker te krijgen: 1-1. Max Phillip schoot zijn penalty wel tegen de touwen: 1-2. Ben Chilwell maakte ook zijn strafschop: 2-2. Schalke-speler Max Meier maakte ook de 4de Duitse elfmeter: 2-3. Engeland-aanvoerder James Ward-Prowse van Southampton had ook weinig moeite met zijn strafschop: 3-3. Nadiem Amiri maakte de 5de voor onze oosterburen: 3-4. Nathan Redmond miste de beslissende strafschop voor Engeland. De Southampton-aanvaller kreeg zijn bal niet langs Pollesbecker.