Spelersvakbond MLS komt met statement: ‘Jans liegt over meezingen liedje’

18 februari 2020

BSR/SOCCRATES

Ron Jans stapte dinsdag op bij FC Cincinnati na de rel over het n-woord. De trainer blijft bij zijn kant van het verhaal dat hij slechts zou hebben meegezongen met een liedje en geen racist is, maar de spelersvakbond van de Amerikaanse competitie kwam met een heel ander statement.


Nadat er eerst een heel verhaal wordt ophangen over hoe trots ze zijn dat FC Cincinnati dit goed heeft opgelost, volgen er nog wat puntjes van kritiek:

"We zijn teleurgesteld in de strategische pogingen die de afgelopen dagen zijn gedaan om valse verhalen te verspreiden in de pers. Bijvoorbeeld het gegeven dat de coach een liedje zou hebben meegezongen. Dat is absoluut niet waar, ondanks de beweringen van die coach zelf. Ook is het niet waar dat slechts 1 speler zou hebben geklaagd."

Wat er dan wel precies is gebeurd, wordt dan weer niet duidelijk. Ook wil Jans niet inhoudelijk reageren op de beschuldigingen van de spelersvakbond. "Daar valt niet tegen te vechten”, laat de trainer aan het AD weten. Vage shit allemaal...