Strafschop in slotfase nekt Roma bij Atalanta

Martijn Baars • 18:18, 20-11-2016 / Laatste Update: 15:58, 08-01-2024

AS Roma is verder achterop geraakt bij Juventus, de koploper in de Italiaanse Serie A. Roma, met Kevin Strootman in de basis, verloor met 2-1 bij Atalanta Bergamo. De winnende treffer viel in de slotminuut. Franck Kessie benutte een strafschop.

7 punten achterstand

Via Diego Perotti waren de Romeinen kort voor rust op voorsprong gekomen. Mattia Caldara bracht de thuisploeg na ruim een uur op gelijke hoogte. Strootman kreeg geel. Juventus had zaterdag al met 3-0 gewonnen van Pescara. De koploper heeft 33 punten uit 13 duels, Roma volgt met 26 punten.

Lazio blijft 4e

Lazio handhaafde zich op de 4e plaats dankzij een overwinning (3-1) op Genoa. Wesley Hoedt en Ricardo Kishna bleven op de bank bij de ploeg van coach Simone Inzaghi. Felipe Anderson, Lucas Biglia en Wallace scoorden. Lucas Ocampos had kort na rust beide partijen nog op gelijke hoogte gebracht.