🎥 | Titel nu wel heel erg ver weg voor Manchester City na nederlaag in derby

admin • 21:23, 07-12-2019 / Laatste Update: 10:37, 08-01-2024

Manchester City kan prolongatie van de Premier League bijna zeker op de buik schrijven. Het team van Pep Guardiola verloor zaterdag in eigen huis met 1-2 van stadgenoot Manchester United.

De score in de derby werd geopend door Marcus Rashford. Hij schoot een penalty simpel binnen. 6 minuten later stond het al 0-2 door Anthony Martial. Die profiteerde van de ruimte die oud-PSV'er Angeliño vrij liet.

Four players have scored a Premier League goal against Man City and Liverpool this season:

✓ Teemu Pukki

✓ N'Golo Kanté

✓ Jetro Willems

✓ Marcus Rashford pic.twitter.com/XmeVPfzthz

— Squawka Football (@Squawka) December 7, 2019

Geen pingel

Voor rust had Manchester City nog een strafschop gewild, maar de arbitrage besloot voor onderstaande handsbal geen pingel te geven. Vooral Guardiola was hier woedend over.

Is this a penalty for Manchester City?

Yes or No? 🤔 pic.twitter.com/hE0NeLMxX9

— FutbolBible (@FutbolBible) December 7, 2019

Aanstekers naar Fred

In de 2e helft werd het grimmiger in het Ethiad Stadium. De wedstrijd werd zelfs even stilgelegd nadat Fred met aanstekers werd bekogeld. City-spelers namen het op voor hun tegenstander en spraken de eigen aanhang streng toe.

Spannend tot het eind

Op het einde van het duel keerde de spanning terug. Nicolas Otamendi knikte een corner van Riyad Mahrez 5 minuten voor tijd hard binnen. De thuisclub ging vervolgens nog hard op zoek naar de gelijkmaker, was een paar keer dichtbij, maar moest toch toezien hoe United winnend van het veld stapte.