🎥 | Titel nu wel heel erg ver weg voor Manchester City na nederlaag in derby

7 december 2019

Manchester City kan prolongatie van de Premier League bijna zeker op de buik schrijven. Het team van Pep Guardiola verloor zaterdag in eigen huis met 1-2 van stadgenoot Manchester United.


De score in de derby werd geopend door Marcus Rashford. Hij schoot een penalty simpel binnen. 6 minuten later stond het al 0-2 door Anthony Martial. Die profiteerde van de ruimte die oud-PSV'er Angeliño vrij liet.

Geen pingel
Voor rust had Manchester City nog een strafschop gewild, maar de arbitrage besloot voor onderstaande handsbal geen pingel te geven. Vooral Guardiola was hier woedend over.

Aanstekers naar Fred
In de 2e helft werd het grimmiger in het Ethiad Stadium. De wedstrijd werd zelfs even stilgelegd nadat Fred met aanstekers werd bekogeld. City-spelers namen het op voor hun tegenstander en spraken de eigen aanhang streng toe.

Spannend tot het eind
Op het einde van het duel keerde de spanning terug. Nicolas Otamendi knikte een corner van Riyad Mahrez 5 minuten voor tijd hard binnen. De thuisclub ging vervolgens nog hard op zoek naar de gelijkmaker, was een paar keer dichtbij, maar moest toch toezien hoe United winnend van het veld stapte.

Stand
City staat nu 14 punten achter op koploper Liverpool en ziet ook Leicester City boven zich staan. Manchester United klimt door de zege over Tottenham heen en staat nu 5e.

1. Liverpool - 46 punten
2. Leicester City - 35 punten (en 1 wedstrijd minder gespeeld)
3. Manchester City - 32 punten
4. Chelsea - 29 punten
5. Manchester United - 24 punten
6. Tottenham Hotspur - 23 punten