Tribune 'stort in' bij vieren doelpunt: Sevilla-fans gewond afgevoerd (video)

admin • 14:16, 30-09-2018 / Laatste Update: 19:05, 07-01-2024

Tientallen fans van Sevilla die een doelpunt vierden, zijn zaterdag op het veld gevallen nadat een hek het begaf. 8 van hen zijn gewond naar het ziekenhuis afgevoerd.

De wedstrijd in La Liga tussen Sevilla en Eibar in het Ipurua Stadion werd tijdelijk stopgezet, waarna de medische staf het veld opging om de fans te helpen. Sommige zijn op brancards weggedragen. Volgens Eibar is niemand ernstig gewond geraakt.

Duwen bij pingel

Het hekwerk 2 meter hoog bezweek toen fans vooruit werden geduwd na een strafschop in de 59ste minuut. Die werd benut door Ever Banega. De supporters van Sevilla vielen over elkaar heen en kwamen op het veld terecht. De spelers die in de buurt van het incident stonden, keken verbaasd. De wedstrijd die met 3-1 gewonnen werd door Sevilla liep meer dan 5 minuten vertraging op.

Sevilla twitterde na afloop dat het de zege opdraagt aan de fans.