Turkse titelstrijd blijft moeilijk spannend: Besiktas, Galatasaray én Basaksehir winnen

AFP

Martijn Baars • 22:27, 22-04-2018 / Laatste Update: 04:39, 06-01-2024

Besiktas blijft in de Turkse competitie in het spoor van koploper Galatasaray. De titelhouder won voor eigen publiek met 3-1 van middenmoter Evkur Yeni Malatyaspor.

Voor de thuisclub kwamen Alvaro Negredo, Anderson Talisca en Ricardo Quaresma tot scoren. Aanvaller Ryan Babel werd in de 79ste minuut gewisseld voor Jeremain Lens. Bij de bezoekers bleef Nacer Barazite op de bank.

Galatasaray

Galatasaray won de uitwedstrijd tegen Aytemiz Alanyaspor met 3-2. Galatasaray verspeelde een voorsprong van 2-0. Invaller Sinan Gümüs zorgde in de 82e minuut echter alsnog voor opluchting bij de lijstaanvoerder. Ryan Donk en Garry Rodrigues hadden een basisplaats bij Galatasaray, dat een voorsprong van 1 punt heeft op Besiktas en Basaksehir. Die laatste ploeg won vrijdag al van Kayserispor (3-1). Eljero Elia maakte het 3e doelpunt van Basaksehir.